KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT


Nähtävyydet ja kulttuurikohteet


Kelkkailu Keski-Karjalassa

moottorikelkkailijoita Ellilän matkailutilan pihamaalla

Kelkkareitti mutkittelee läpi Kaurilan metsien, ihan tuosta vierestä. Kelkkailu on ylellisyyttä, josta Keski-Euroopassa asuvat voivat vain haaveilla. Meiltä löytyvät välineet ja reitit liki omalta ovelta. Käytetään niitä siis. Reittiä pitkin pääsee Kiteelle tai vaikka Öllölään ja matkalla voi hörpätä kupposen Hurskaisen kaupalla, siis Cafe Tsaikassa.

Pohjois-Karjalan kelkkareitistön karttapalvelu (JavaScript, avautuu uuteen ikkunaan).

Merkityllä kelkkareitillä ajamiseen tarvitset uraluvan, josta saaduilla varoilla reittiä kunnostetaan. Uraluvan voi maksaa pankkisiirrolla, ostaa niitä myyvistä palvelupisteistä tai tilata kännykällä.

Tietoa uraluvista:

Muistathan, että tarvitset maanomistajan luvan, jos ajat muualla kuin kelkkareitillä.

Kelkkavuokrausta ja kelkkasafareita


Jänisjoki: Kalastusta ja melontaa

Jänisjoki on nimensä veroinen - se poukkoilee ja mutkittelee jänis konsanaan. Kun aikansa ajelee Tohmajärven teitä ja ylittää joen monta kertaa niin lopulta ei ole ihan varma, minne päin joki virtaa...

näkymä sillan korvalta tumman Jänisjoen juoksulle

Jänisjoella on monta käyttäjää. Mökinlaittaja on etsinyt suojaisen poukaman, voimalaitos jauhaa töpselin täytettä, meloja nauttii aarniometsän tunnelmasta ja viehekalastaja yrittää hämätä taimenta.

Patikoija ihailee jokea rantatörmän laavulta, joita kylämme kohdalla on kaksi. Laavut ovat kulkijoitten vapaasti käytettävissä.

Jänisjoen kalastusalueen vieheluvan turvin saa kalastaa myös niissä lohi- ja siikapitoisissa koskissa ja virtapaikoissa, joihin läänikohtainen viehelupa ei riitä. Kyseisissä virtapaikoissa koukkukalastus matosyöttiä käyttäen saattaa olla kiellettyä.

Patsolankoski on maakunnan tunnetuimpia kalakoskia. Kannattaa koettaa onneaan. Kireitä siimoja!

Kalastuslupia myyvät:

Lisätietoa viehekalastusluvista ja kalastusalueista saat esim. Tohmajärven kunnan sivuilta ja Joensuun kaupungin sivuilta. Muistithan myös valtion kalastonhoitomaksun?

Kanootteja vuokraavat:

Jänisjoen vesiretkeilyreitin reittiselostusta ja karttalinkkejä löydät esim. retkipaikka- sivustolta. Melontaharrastus on hyvä aloittaa vaikkapa lukemalla melonnan turvallisuusohjeet.

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys