KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT


Kylän yhdistystoiminta

Lystii ei oo, jos ei ite piä.

Yhdessä on lystimpää, se on Kaurilassa huomattu. Meillä toimii aktiivinen metsästysseura, kyläyhdistys ja tietysti martat. Mihin myö jouvuttas, jossei meille joku kahvii keittäs?

Ja nyt ei kannata ajatella, etten minä mitään osaa, enkä ketään tunne. Jokainen osaa jotain: nikkaroida, leipoa, ampua, haravoida, kirjoittaa, laulaa, kassaroida... Ja jos tuntuu, ettei enää jaksa talkoissa huhkia työpäivän jälkeen, niin tule mukaan muuten vain tapahtumiin ja kokouksiin - tutustutaan.

Kyläläisten ja yhdistysaktiivien voimin pyörii myös tämä sivusto. Yhteystiedot ja ajantasaiset toimintaohjeet mm. kommentointia ja materiaalin lisäystä varten löydät ylläpitäjän sivulta.


Kaurila-Muskon Kyläyhdistys ry

kyläkokouksen osanottajia kahvittelemassa kylätalon pöydissä

Yhdessä tehden homma joutuu ja väki viihtyy - siksi kyläyhdistys. Yhdessä voimme tehdä asioita, jotka auttavat meitä viihtymään omalla kylällämme. Tule mukaan silloin kun sinulle sopii.

Tervetulleita ovat kaikki nykyiset ja entiset kyläläiset, kesälomalaiset tai muuten vain aiheesta kiinnostuneet. Jäsenmaksua ei ole.

Kylätalo on kyläläisten käytössä yhteisiä tapahtumia varten. On ollut lauluiltoja, pikkujouluja, jätevesi-infoa, kyläkävelyitä ja roskatalkoita. Mitä sinä haluaisit tehdä? Seuraa ilmoittelua netissä ja pitäjänlehti Alasimen "yhdistykset toimivat" -palstalla.

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä ja viihtyvyyttä. Virallisessa roolissaan se pyrkii vaikuttamaan asukkaiden kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa antamalla mm. lausuntoja ja tekemällä aloitteita. Kyläyhdistys vastaa myös Koulumuseon toiminnasta.

Yhteydenotot: Reino Löppönen ( 050 517 7854 )

Tulevat tapahtumat

Sininen Tie Siistiksi - hanke (31.1.- 31.8.2005)

Kyläyhdistyksen historiaa


Kaurilan Erä ry

metsoleiri

Jäseniä seurassa oli vuoden 2009 alussa 53, lisäksi oli myös kaksi kannatusjäsentä.

Seuran toiminta on nykyään monipuolista. Seura on järjestänyt mm. jo viitenä vuotena peräkkäin lasten ja nuorten eräleirin Kylätalon tiloissa.

Kaurilan Erä on ollut mukana myös kahden vuoden välein pidettävässä koiranäyttelyssä. Samoin Kaurila-Muskon koealueet ovat tulleet tutuiksi monille Pohjois-Karjalan ajokoiramiehille.

Seuraan on viime vuosina liittynyt runsaasti myös nuoria, joten seuran toiminta näyttää turvatulta pitkälle tulevaisuuteen.

Seuran puheenjohtajana on Ilpo Tuunainen, puh 040 050 0101

Mikko ja jänis

Tulevat tapahtumat

Kaurilan Kylätalo-hanke (1.5.2003-31.12.2005)

Kaurilan Erän historiaaRämeenjärven kalastuskunta

pojat pelastusliiveineen soutuveneessä Rämeenjärven tummilla aalloilla

Edellä mainittujen ohella kylällä hiljaisesti toimii myös kalastuskuntia. Rämeenjärven kalastuskunta nimensä mukaisesti vastaa kyseisestä vesialueesta ja kuuluu Kitee- Tohmajärven kalastusalueeseen.

Kalastuskuntien toimena on paikallisten kalavesien hoito. Mm. kalaistutuksia ja kaislikonniittoa puuhataan järvellä tarvittaessa. Vuosittaisena bravuurina ovat olleet joka kesäiset mato- onkikilpailut.

Rehevän ja tummavetisen Rämeenjärven erityispiirteisiin kuuluu (metristen haukien ohella) järven lävistävä valtakunnan raja kapeine vyöhykealueineen (ks. kyläkartta). Yleisimmin järvellä liikutaan perinteisillä soutuveneillä ja kalaa pyydetään niin uistimilla, katiskoilla ja verkoilla kuin pitkäsiimalla ja iskukoukuillakin.

Kalastus- ja sorsastuslupa-asiat (Rämeenjärven kalastuskunta): Heikki Kinnunen (050 305 8452).

Kalastusluvat (Kaurilan osakaskunta): Arvi Karvonen (013) 628375, 050 356 8255.


Jänisjoki on oma pienvesialueensa, josta tarkemmin mm. nähtävyydet-sivulla.
© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys