KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Ylläpito ja päivitys

Mikäli haluat korjata tai kommentoida, lisätä uutisen, yhdistyksesi kuulumisia tai muuta materiaalia kyläsivuille, aloita osoitteesta: webmaster(ät)kaurila.fi

Sivustolla ei ole päätoimista ylläpitäjää. Teemme parhaamme, mutta emme ole ammattilaisia. Toivomme, että otat yhteyttä ajoissa ja maltat hetkisen odottaa. Tällä hetkellä päivitysväli on noin kerran viikossa. Huomioi tämä, jos lähetät esim. tiedotteita tapahtumista.

Ilmoitathan yhteydenottosi aiheen selkeästi. Erityisesti tämä koskee materiaalia, joka kaipaa vielä muokkausta, sekä materiaalia, jota ei ole tarkoitettu julkaistavaksi. Kerran julkaistu sisältö on hyvin hankala kitkeä kokonaan pois Internetistä.

Joskus roskapostisuodattimilla ja virustorjuntaohjelmilla on nälkä, toisinaan ylläpitäjä kiitää kiireissään matalalentoa. Tarkkaile toiveesi toteutumista. Ellei mitään rupea tapahtumaan, muistuta asiasta. Inhimillisiä erheitä ja unohduksiakin ikävä kyllä joskus sattuu, se on tätä elämää.


Yrittäjien palveluhakemiston muokkaus

Hakemiston tiedot on kerätty puhelintiedusteluilla kesän 2005 KAMU-kylälehteä varten. Myöhemmät lisäykset on tehty yrittäjien ilmoitusten perusteella.

Mikäli haluat lisätä, poistaa tai muuttaa palvelutietojasi hakemistossamme, ilmoita siitä ylläpitäjälle sähköpostitse webmaster(ät)kaurila.fi tai Marketta Karhulle (050 3200 795).

Tarvittavat tiedot voit luntata hakemistosta. Valitse myös sopiva kategoria. Hyvästä perustelusta voidaan harkita uuttakin.

Ja ettei asiakkaasi pettyisi... Yhteystietojesi muuttuessa, muistathan ilmoittaa siitä myös meille.


Materiaalin lisäys

Toimittaessasi materiaalia julkaisuun, muista liittää mukaan tieto tekijästä/ yhdistyksestä/ yhteyshenkilöstä. Muista otsikoida ja anna kuville oikeat nimet.

Pyri välttämään suhteellisia ajanilmaisuja (huomenna, ensi viikolla, maanantaina), käytä mieluummin päivämääriä. Rahayksiköt mieluummin sanoina kuin merkkeinä. Sanat mieluummin kokonaan, kuin lyhenteenä.

Jos kyse on muutoksesta olemassa olevaan materiaaliin, koeta selvittää muutoksen kohta mahdollisimman tarkasti (esim. sivu, otsikko, kappale).

Teksti

Lyhyet uutiset tai tiedotteet normaalina sähköpostina (.eml) tai muotoilemattomana tekstinä (.txt), jota voi tuottaa jo esim. Windowsin Muistiolla (Notepad).

Laajat ja/ tai rakenteelliset dokumentit sähköpostin liitetiedostona esim. .rtf-muodossa. Lähes kaikki tekstinkäsittelyohjelmat tarjoavat tämän vaihtoehtoisena tallennusformaattina [Tallenna nimellä/ Tallennusmuoto] ja se on Windowsin WordPadin oletustallennusmuoto.

Asiakirjan asemoinnit, sisennykset ja useimmat muotoilut eivät siirry web-sivulle. Yksittäisiä tekstikohtia voi korostaa kursivoinnilla tai lihavoinnilla.

Taulukkolaskenta-arkit ja kaaviot, esitysgrafiikka- ja vektorigrafiikkaformaatit eivät ole suositeltavia. Kuvat mieluummin omina tiedostoinaan, kuin dokumenttiin upotettuna. Ääntä ja videokuvaa ei näillä näkymin julkaista (siirtorajoitus yms.).

Asiakirjat

Kokonaiset asiakirjat julkaistaan .pdf-tiedostoina. Ellet pysty itse tallentamaan materiaalia pdf-muotoon, lähetä se kokonaisena joko .rtf- tai Microsoft Word 97/ 2000/ XP .doc-muodossa. Jos käytät makroja asiakirjan kokoamisessa, olisi mukava, jos et paketoisi niitä sähköpostin liitteeseen. OpenOffice.org 1.0 ja 2.0 tekstitiedostotkin saadaan yleensä auki (.odt, .sxw).

Mikäli joudut skannaamaan asiakirjan, pyri lukemaan se koneelle tekstinä. Kuvana skannaaminen kasvattaa tiedostokoon usein harmillisen suureksi. Mikäli suojaat pdf-dokumentin, jätä sille luku- ja tulostusoikeudet.

Kuvat

Sopivia kuvaformaatteja ovat .jpg/ .jpeg tai .png, .tif/ .tiff (pressikuvat), .bmp ja piirroskuville sekä osittain läpinäkyville kuville .gif tai .png. Grafiikka julkaistaan joko jpg:nä, gif:inä tai png:nä.

Huomioi, että kuvankäsittely- ohjelmien (esim. Photoshop Elements, CorelDRAW, Paint Shop Pro...) oletus- tallennusmuoto ei useinkaan ole yksikään yllä mainituista; muista siis tallentaa järkevässä muodossa. Älä lähetä kuvia, jotka sisältävät tasoja, vaan yhdistä ne ensin.

Rasteroi vektorigrafiikka sopivaan kokoon ja tallenna se bittikartta- formaattiin.

Kuvan ulkomitoiksi riittää 800 x 600 pikseliä. Jpg:n resoluutioksi riittää jo 72 dpi, ellei kuva tarvitse säätöä. Kuvien lopulliset tiedostokoot pyritään pitämään alle 100 kt:ssa.

Mikäli lähetät kuvia sähköpostitse, huomioithan liitetiedostojen kokorajoitukset. Jos olet toimittamassa suurta kuvamäärää sähköpostitse, arvostaisimme paljon, jos ilmoittaisit asiasta hieman aiemmin; postilaatikkomme kun ei ole suuren suuri.


Ajankohtaista-sivulle, Yhdistykset-sivulle, Palveluhakemistoon

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys